Σύμβουλοι - Εκπαιδευτές συστήματος HACCP

Η εφαρμογή του συστήματος HACCP είναι πλέον νομική υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων που παρασκευάζουν, μεταποιούν, παράγουν, συσκευάζουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διανέμουν, διακινούν και προσφέρουν προς πώληση τρόφιμα βάσει των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 178/2002 και 852/2004.
Η εφαρμογή του σύστηματος HACCP είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για τις επιχειρήσεις τροφίμων, που στοχεύει στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εμφάνισης κινδύνων όσον αφορά την υγεία του καταναλωτή.

Στο e-HACCP καλύπτουμε τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων για τεκμηριωμένο σύστημα αυτοελέγχου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Μέσα από την πείρα 15 ετών, εκατοντάδων επιχειρήσεων και πάνω από 1500 ημερών επιθεώρησης πιστοποίησης, δημιουργήσαμε αυτό το διαδραστικό εργαλείο, προκειμένου να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν το αναγκαίο υλικό σε εξαιρετικά χαμηλή και ανταγωνιστική τιμή αλλά παράλληλα σε πολύ υψηλό επίπεδο.


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ e-HACCP

Οι υπηρεσίες μας είναι σχεδιασμένες να απευθύνονται και να καλύπτουν τις ανάγκες τεκμηρίωσης και τήρησης ενός συστήματος ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (HACCP), σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εθνικής αλλά και κοινοτικής νομοθεσίας, των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων παραγωγής, εμπορίας και διανομής τροφίμων καθώς επίσης και των επιχειρήσεων της ομάδας HORECA (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, μπάρ κλπ).


ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

01. Φάκελο τεκμηρίωσης (Μελέτη) συστήματος HACCP
Το βασικό πακέτο υπηρεσιών περιλαμβάνει όλη την αναγκαία από τη νομοθεσία τεκμηρίωση και συγκεκριμένα Διαδικασίες αυτοελέγχου, Οδηγίες καλής πρακτικής για την ασφάλεια των τροφίμων, έντυπα για την τεκμηρίωση του αυτοελέγχου και ό,τι άλλο χρήσιμο υλικό απαιτείται προκειμένου να αποδεικνύεται η συνεχής εφαρμογή και τήρηση των νομοθετικών και κανονιστικών απαιτήσεων.
Το πακέτο αυτό υποστηρίζεται από πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως ενημέρωσης σχετικά με τη μεθοδολογία συμπλήρωσης των εντύπων και ανάλυση του σκοπού τον οποίο εξυπηρετούν.
02. Εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας των Τροφίμων
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με χρήση των πιο σύγχρονων διαδραστικών συστημάτων τηλεδιάσκεψης και επικοινωνίας και  αφορούν στην:
α). ενημέρωση βασικού πακέτου με τίτλο "Τήρηση αρχείων φακέλου HACCP" την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε Δωρεάν, όσες φορές κρίνετε απαραίτητο και να κάνετε σε πραγματικό χρόνο τις ερωτήσεις σας στους εξειδικευμένους εισηγητές του προγράμματος.
β). διεξαγωγή του 10ωρου υποχρεωτικού σεμιναρίου "Βασικές Αρχές HACCP" σε προγραμματισμένες ημερομηνίες
γ). διεξαγωγή εξειδικευμένων συστημάτων διαχείρισης όπως ISO 22000, IFS, BRC, BRC IoP κατόπιν συνεννόησης.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ e-HACCP

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ e-HACCPΗ ομάδα συμβούλων του e-haccp σας εγγυάται τόσο την εγκυρότητα, όσο και την αξιοπιστία του συστήματος HACCP που σας παραδίδει. Επίσης σας εγγυάται ότι το σύστημα μπορεί να λάβει πιστοποίηση HACCP (με προϋπόθεση την πλήρη εφαρμογή του από εσάς) χωρίς καμία επιπλέον προσθήκη. Εάν παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια κάποιου ελέγχου, διαπιστωθεί αντικειμενική έλλειψη του συστήματος (η οποία δεν οφείλεται σε λανθασμένη ή ελλιπή δήλωσή σας), τότε το e-haccp αναλαμβάνει τη συμπλήρωση των ελλείψεων, χωρίς επιπλέον κόστος.


ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πέρα από το βασικό μας πακέτο, προσφέρουμε υπηρεσίες συμβούλου, επιθεωρήσεων (εσωτερικών επιθεωρήσεων, ελέγχου - επιθεώρησης προμηθευτών), σχεδιασμού εξειδικευμένων συστημάτων διαχείρισης (ISO 22000, IFS, BRC, BRC IoP) και εκπαίδευσης τους κατόπιν συνεννόησης.

Για τον επιτυχή σχεδιασμό και την εγκατάσταση των παραπάνω συστημάτων απαιτούνται:

  • Επιθεώρηση εγκαταστάσεων και υποδομών για τον εντοπισμό αδυναμιών και σημείων βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης υποδομών και πρακτικών
  • Συγγραφή εγχειριδίων διαχείρισης, διαδικασιών, οδηγιών, εκπόνηση μελέτης HACCP με συγκεκριμένα διαγραμμάτα ροής, ανάλυση κινδύνων, προσδιορισμός των κρίσιμων σημείων ελέγχου και καθορισμού τρόπου παρακολούθησής τους κλπ
  • Οργάνωση Φακέλων τεκμηρίωσης και υποστήριξης για τις υποδομές, το προσωπικό και γενικά τις διαδικασίες λειτουργίας
  • Τήρηση Αρχείων Εφαρμογής για την υγιεινή του προσωπικού, τις πρακτικές ορθής υγιεινής (GMP) και την εφαρμογή του συστήματος
  • Επιθεώρηση Εφαρμογής του Συστήματος


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Εάν ο κλάδος της επιχείρησής σας ΔΕΝ βρίσκεται ακόμη στον κατάλογο των διαθέσιμων συστημάτων, επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για το χρόνο διαθεσιμότητας του πακέτου που σας ενδιαφέρει.

Τα πνευματικά δικαιώματα (copyright) του φωτογραφικού υλικού της ιστοσελίδας ανήκουν αποκλειστικά στο e-haccp.org
Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις τροφίμων που μας έδωσαν την άδεια να φωτογραφήσουμε τον επαγγελματικό τους χώρο!

Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική

Καρυοφύλλης Απόστολος Χ.
Φυλής 50, Καματερό, 13451
Τηλέφωνο: 210.2322572

Cafe - Bar - Bistro
Cafe εννέα - Μπόνης Ευάγγελος
Πλατεία Αγίου Τρύφωνα, Παλλήνη, 15351
Τηλέφωνο: 210.3033980 & 6940.290.077 
   
Το Σερραϊκόν

Παραδοσιακή Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης
Αγ. Δημητρίου 222, Αγ. Δημήτριος, 17341
Τηλέφωνο: 210.9322100
E-mail: serraikon@mpougatses.gr

Green Garden

Οπωροπωλείο
ΤΣΟΓΚΑ ΜΑΡΙΝΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ 9, Παλλήνη, 15351
Τηλέφωνο: 210.6032252